FORSTØR - KLIK PÅ BILLEDET

NATURLEGEPLADS I SANDVIG

Sandvig Borgerforening har taget initiativ til at lave naturlegeplads ved stranden. Da det naturskønne område er omfattet af strandbeskyttelseslinje, tager forslaget udgangspunkt i at bruge den eksisterende beplantning, små terrænforskelle og enkelte tilførte naturmaterialer for – med et minimalt indgreb – at skabe mulighed for småbørns leg og ophold året rundt.

Legepladsen kommer til at bestå af følgende elementer:

Palisaden: Palisaden afgrænser legeområdet mod stranden og danner indgangene til legeområdet. Sammen med terrænet præciserer den det rum, der giver opmærksomhed til de øvrige elementer, samtidigt med at den forhindrer et krat af rynket rose i at bredde sig.
Hulen: Under det mange stammede æbletræ er en naturlig hule. Ved løvspring vil den blive endnu mere tæt og ”hemmelig”. Æbletræet klippes ganske lidt, så hulekarakteren understøttes.
Den runde bænk: Omkring et af egetræerne etableres en træbænk der både kan kravles på og bare tages ophold på.
Slangen: Triller og tykke stolper tegner en slangeform og ender i en spiral. Figuren udgør et balanceelement, der inspirerer til leg.
Stenrækken: Mod parkeringspladsen danner store marksten afgrænsning, så der visuelt er lukket mellem legepladsområdet og parkeringspladsen.
Klatretræerne: På området er der 2 flerstammede egetræer, der i sig selv indbyder til klatring.

Download PDF om naturlegepladsen (1 MB)