FORSTØR - KLIK PÅ BILLEDET

BOOKING:

Because we don’t have our daily life on Bornholm, we have Bornholmtours.com taking care of all bookings – choose language and you will come straight to booking facilities

IF YOU HAVE ANY PROBLEMS – FEEL FREE TO CONTACT ME ON ca@algreenarkitekter.dk

 

Toldhuset i Hammerhavn
Renoveringen af Toldhuset fra tjenestebolig for toldassistenten i Hammerhavn (udskibning af granit fra Hammerværket) til rammen om en familie- og arbejdsliv omfatter istandsættelse og fornyelse af hele huset. Her bliver der eksperimenteret med nye materialer og løsninger. Åbninger – vinduer og døre - placeres så de forankrer huset til stedet og hele tiden giver forskellige oplevelser af den enestående placering. Stueetagen rummer køkken/alrum, kontorer, bad og entré. Tørreloftet er blevet til 90m2 bolig i åben plan med udsigt over Hammerhavn og Østersøen.

Diplom for vindfang
Bornholms Regionskommune har d. 1. oktober 2008 uddelt arkitekturpris. I den forbindelse har tegnestuen modtaget diplom vindfanget.

Dommerkomiteens bemærkninger:

”Højt over havneområdet har et muret hus fået en beskyttende beklædning mod vestenvinden, men også ly for elementernes rasen, når nøglen sættes i hoveddøren, var nødvendigt.
Det klares almindeligvis med et lille skråt tag med et par ”hundeører” langs siderne, men nej, vestenvinden her kræver noget særligt.
Huset har fået et udvendigt vindfang, der med sine lette vandrette lister og sit let skrånende glastag, fint virker som windbreaker, ly for regn og sikrer udsigten mod havet og horisonten mod vest.
Vindfangets spindelvævs lette udtryk tilføjer ikke det tunge hus nogen ubalance, men lever sit eget liv ubesværet i sin egen elegance”.

Facebook

Billeder  - Download pdf